HTML

Szülővé válás folyamata

Hogyan változik meg egy nő élete szülés után. Mitől lesz igazi anya és feleség egyben. Testi és lelki változások folyamata.

Friss topikok

  • Süli Mónika: Hát, igen! Egyszer nagyon-nagyon régen én is mondtam a férjemnek, hogy egymás kezét fogva megyünk,... (2010.02.25. 19:14) A kikövezett út
  • Süli Mónika: Szia! Ez egy számomra, nagyon hívogató kezdés volt. Móni (2010.02.24. 17:03) Az ANYA szerepe

Linkblog

stat

  Ahhoz, hogy kialakuljon a biztos kötődés anya és gyermeke között, meghitt, örömteli, szeretetteljes kapcsolatra van szükség. Nem elég, ha megszoptatjuk, megetetjük, átpelenkázzuk. Több kell! Átadni neki azt a szeretetet, amit érzünk iránta, megüzenni neki, mit jelent számunkra. Fel kell venni, ha sír, mosolyogni és nevetni rá, játszani vele, beszélni hozzá. Támogatni, segíteni a világ megismerésében. Ahhoz, hogy a világot megismerje, a szeretet jelével tudassuk vele, hogy nekünk Ő jelenti a világot.  

  Az anyai ölelés, testi érintkezés elengedhetetlen része szintén e szeretetteljes kapcsolat kialakulásának. Mikor felvesszük gyermekünket önkéntelenül is átkaroljuk, fölébe hajolunk, megérintjük, szoros testi közelséget alakítunk ki. A biztonságot és a nyugalmat sugározzuk.
  A korai esztendők meleg és harmonikus kapcsolata alapvető fontosságú a gyermek későbbiekben megmutatkozó norma- és értékrendszerében. Ha jó mintát adunk, megfigyelhetjük, hogy magától is törekedni fog arra, hogy ő is hasonló szabályok és elvek alapján éljen, mint amit tőlünk látott, hallott.
Szeressük hát őket, alakítsunk ki minél szeretetteljesebb családi légkört, melyben magabiztos, önálló és testileg-lelkileg egészséges gyermeket nevelhetünk fel.

Címkék: kapcsolatunk gyermekünkkel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaszerep.blog.hu/api/trackback/id/tr371808198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása