HTML

Szülővé válás folyamata

Hogyan változik meg egy nő élete szülés után. Mitől lesz igazi anya és feleség egyben. Testi és lelki változások folyamata.

Friss topikok

  • Süli Mónika: Hát, igen! Egyszer nagyon-nagyon régen én is mondtam a férjemnek, hogy egymás kezét fogva megyünk,... (2010.02.25. 19:14) A kikövezett út
  • Süli Mónika: Szia! Ez egy számomra, nagyon hívogató kezdés volt. Móni (2010.02.24. 17:03) Az ANYA szerepe

Linkblog

stat

  Az elmúlt néhány évtizedben hihetetlen mértékű társadalmi változás ment végbe. A feminista mozgalom egyik meghatározó vívmánya, hogy a NŐK fizetést kapnak munkájukért. Ez nem jelent mást, minthogy a patriarchátust, a több ezer éves, világon mindenütt elfogadott, biztos alapokon nyugvó házassági rendszert gazdasági alapjában ingatta meg. Az egyoldalú anyagi függőség lassan feledésbe merül.  Már megtehetjük. Pénzt keresünk! Már nem várjuk el a másik féltől, hogy egy életen át anyagilag támogasson.  A férj pedig már elvárja, hogy a NŐ  a gyermeknevelés mellett is gyarapítsa a családi kasszát, bankszámlát.

  Megdöbbentő mértékű változás egy generáció alatt. Még nem is nőttünk fel hozzá. Csak tapogatózunk és ismerkedünk az új helyzettel. Nem baj, bele fogunk tanulni. Eddig is mindent megoldottunk, most is megoldjuk. Nem lesz könnyű, de megéri. Nők, anyák vagyunk és leszünk. Az ősi ösztön, a túlélés meg van bennünk. Az anyaság, a gyermekeinktől áradó szeretet erőt ad. Mosolyuk bármit megér és nem hagy letérni erről az útról.
  Mutassuk meg, hogy a házasság és az önállóság megfér egymás mellett. Lehetünk odaadó, szerető, gondoskodó anyák, feleségek és anyagilag független nők egyben. MI AKARTUK! Mi kezdtük el!
Amit magunkért teszünk, gyermekeinkért tesszük.

 

Címkék: feminizmus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaszerep.blog.hu/api/trackback/id/tr661789830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása